Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Apimed Medovina barrique z akátového medu 6 x 0,375 l
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v Medovinárna
- všem velmi chutná
Parametry produktu
Popis produktu
Archívní medovina dozrávala přibližně 1 rok v barikovém sudu z amerického dubu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašena převážně z akátového medu.
Archívní medovina dozrávala přibližně 1 rok v barikovém sudu z amerického dubu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašena převážně z akátového medu.
V barikových sudech po dobu jednoho roku elegantně a s noblesou rozvíjí lahodná chuť a jemný buket akátového medu s vanilkovo - čokoládovými tóny dubového dřeva.
Zlatavá barva s jemným aroma po koňaku procházející do vůně přezrálé žluté hrušky jsou hlavními lákadly Barrique medoviny.
Vyberte si pro sebe a své blízké to nejlepší a vychutnejte nápoj, který ocení i nároční gurmáni s vytříbeným vkusem.
Barikovou medovinu doporučujeme pít vychlazenou na 12-16°C ze sklenice ve tvaru tulipánu, kdy si nejvíce vychutnáte buket barikové medoviny, který se nádherně rozvine v zúženém ústí této sklenice.
Informace z roku 2015, kdy započala výroba:
Barikovou medovinu nabízíme v limitované edici 1200 lahví z 3 různých druhů dubu.
První 1200 kusová šarže je z barikových sudů z amerického dubu. Poté bude následovat 1200 lahví z francouzského dubu a nakonec dáme do oběhu medovinu, která zrála v barikovém sudu ze slovenského dubu značky Boswell Polónyi.
Francouzský a slovenský dub jsou chuťově velmi podobné, vůně je po čokoládě a chuť doznívá po dřevě. Americký dub je "whiskovitější" s jemným dozníváním vanilky, proto jsme začali s touto edicí.
Na základě srovnání použitých sudů z první šarží byl pro další dozrávání akátové medoviny zvolen jako nejvhodnější americký dub.
Barikové sudy jsou používány na výrobu medoviny pouze 3x, tak je to běžné u vína. Sudy jsou vypálené na stupeň medium.
Barrique však neoznačuje pouze sud, ale také jeden z procesů zušlechťování vína nebo medoviny, tzv. élevage en barrique. Toto zušlechťování v barikových sudech má za cíl dodat vínům a medovině osobitou chuť, vůni a také aroma po vanilce, čokoládě, svěžím dřevě, pražené kávě, či kokosových ořeších. Tyto osobité chutě a vůně získává víno a medovina po delším kontaktu s dubovým dřevem, přičemž doba ležení moku v barikových sudech bývá většinou 6-24 měsíců.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Složení setu: - 6x Medovina barrique z akátového medu 0,375 l (Ing. Peter Kudláč - APIMED)
Archívní medovina dozrávala přibližně 1 rok v barikovém sudu z amerického dubu. V roce 2015 získala ocenění "Nejlepší medovina světa". Je kvašena převážně z akátového medu.
Ocenění v soutěžích
Dvě zlaté hvězdy 2017 - Great Taste 2017, Londýn, GB
Zlatá medaile - MAZER CUP 2017, BOULDER, USA
Best mead in the World „Nejlepší medovina na světe“ 2015 -2017 (putovní pohár)
Zlatá Salima 2014 - Mezinárodní potravinářská výstava v Brně
Cena DANUBIUS GASTRO 2014 – Bratislava
Stříbrná medaile 2013 – WINE COMPETETION – San Francisco
Zlatá medaile – APIMONDIA 2015, Jižní Korea
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v Medovinárna
- všem velmi chutná