Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Apimed Staroslovanská medovina svetlá z agátového medu 10 l
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.
Slámovým vínům se blíží charakter této medoviny vyrobené z akátových medů nejjižnějších oblastí Slovenska. Pro velké akce a milovníky této medoviny nabízíme 10 litrový kanystr.
Akátové háje jižního Slovenska odkrývají přerod květu do průzračného medu. Staroslovanská medovina světlá má díky němu typickou medovou chuť a vůni s nádechem čerstvě rozkvetlého akátu. Nezaměnitelná je i světležlutá barva medoviny, odrážející teplé paprsky slunce a čerstvě posekané pole. Stačí jen malý skleničku k tomu, aby i všední den proměnila na slavnostní chvíli.
Rodinné setkání a důležité události v životě každého z nás si zaslouží, abychom jim správným přípitkem dodaly lesk a punc výjimečnosti.
Medovina byla oblíbeným nápojem starých Slovanů, co dokumentuje zachovaný záznam ze středověku: "Slované nemají vinohrady, nápoje si dělají z medu. Jsou mez nimi i tací, co mají i sto džbánů medoviny".
Světlá akátová medovina je vyráběna od roku 2005.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Nejžádanější a neoblíbenější jednodruhová medovina ze stále vzácnějšího akátového medu.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Ocenění v soutěžích
Zlatá medaile – MAZER CUP 2017, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2016, BOULDER, USA
Finalista SIAL Innovation Award 2015 – Čína
Zlatá medaile – MAZER CUP 2014, BOULDER, USA
Stříbrná medaile – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2012, BOULDER, USA
Cena DANUBIUS GASTRO 2012 – Bratislava
Bronzová medaile – Král medoviny 2011, Modrá, ČR
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - APIMEDICA 2010, LJUBLJANA, Slovinsko
Zlatá medaile - APISLAVIA 2010, VARNA, Bulharsko
Zlatá medaile - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Zlatá Salima 2010 - Mezinárodní potravinářská výstava v Brně
Stříbrná medaile - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.