Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Apimed Trnavská medovina - z květového medu 6x 0,5l (karton)
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin.
Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin.
Při každém doušku pocítíte návrat ke starým hodnotám a tradicím, zmocní se vás slastné vzpomínky na časy minulé. Klidně naskočte na retro kolo a s nostalgií v srdci se projeďte oblíbenými uličkami a tajnými zákoutími. Ať je každý váš den dokonale procítěný a slastnou medovinou políben.
Vyrábí se z nejlepších druhů květového medu tak, aby vynikla její čistá medová chuť a vůně jemně doladěna přírodním extraktem z bylin a koření. Výjimečnost Trnavské medoviny tkví v dokonalé harmonii vybraných druhů květového medu a použitých bylin a koření.
Kromě mnohých ocenění je historicky první medovinou, která získala pro Slovenskou republiku zlatou medaili na světové včelařské výstavě APIMONDIA 2005 v Dublinu.
Historicky první medovina na světě, která získala zlaté medaile z dvou největších soutěží APIMONDIA a MAZER CUP.
Trnavská medovina byla prvním druhem medoviny vyráběným pod značkou Apimed od roku 1998.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Složení setu: - 6x Trnavská medovina - z květového medu 0,5 l (Ing. Peter Kudláč - APIMED)
Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin.
Ocenění v soutěžích
Stříbrná medaile – NYIWC 2015, NEW YORK, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2015, BOULDER, USA
Zlatá medaile – APIMONDIA 2013, KYJEV, UKRAINA
Zlatá medaile - MAZER CUP 2013, BOULDER, USA
Zlatá medaile - APIMONDIA 2011 Buenos Aires, Argentína
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2011, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - MAZER CUP 2010, BOULDER, USA
Stříbrná medaile - APIMONDIA 2009 MONTPELLIER
Cena Danubius Gastro 2009 – BRATISLAVA
Bronzová medaile - APIMONDIA 2007 MELBOURNE
Zlatá medaile - APIMONDIA 2005 DUBLIN
ZNAČKA KVALITY SK GOLD
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.