Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Jaroslav Lstibůrek Medové víno z Českého lesa archívní javorový med 0,5 l
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti.
Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti.
Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a po 3 letech stočeno do láhví. Archivní medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.
Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů" Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C.
Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.
Výrobek obsahuje kysličník siřičitý vzniklý přirozeným kvašením, jehož množství je nad hranicí, kdy je nutné uvádět siřičitany jako alergen.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Přírodní medovina
Medovina se vyrábí kvašením pouze z čistého medového roztoku a následným zráním. Typický poměr medu vůči vodě je 1:2. Do medoviny označované jako "přírodní" se nepřidávají další přísady (jako koření, byliny nebo ovoce). Aroma a chuť medoviny odráží charakteristiku použitého medu. Tato kategorie medovin je nejžádanější a sommeliéry nejvíce ceněná.
Druh medu
Světlý med květový neboli nektarový je původem z nektaru rozličných květin. Včely pak v úle nektar přetvářejí na med. Obsahuje lehce stravitelné cukry.
Proces výroby
Tato medovina byla vyrobena za studena. To znamená, že při její výrobě nedošlo k ohřátí medu nad teplotu 40-45°C, což je běžná teplota v přírodě, vůči které je med odolný. Při vyšších teplotách může dojít k poškození a znehodnocení některých drahocenných složek medu. Medoviny vyráběné studenou cestou jsou tou nejlepší volbou.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.