Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
PLEVA MEDOVINA Z POTŠTEJNA 0,2 l placatice
99 %
Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Je vyrobena z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin...
105 Kč
Doprava 69 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z bylinky-medy.cz.
Seřadit:
Doporučené nabídky (4)
Skladem • 1 varianta67 Kč99 % • 6 897×Shop roku '23 - FinalistaDalší informace
Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Je vyrobena z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin...
Tradiční potštejnská medovina má vynikající chuťové vlastnosti a špičkovou kvalitu. Je vyrobena z úplně prvních kvalitních jarních medů z pampelišek, čerstvě rozkvetlých rostlin a ovocných stromů. Proto tak nádherně voní a ještě lépe chutná.
Naše medoviny nejsou tak sladké jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte u našich medovin s přidaným lihem, jsou kvašené opravdu jen přirozenou cestou, náš alkohol je poctivý :))
Proč tento výrobek:
Je vyrobena pouze z kvalitního lučního medu z prvních jarních snůšek. Když medovina vykvasí, její chuť se začne měnit a rozvíjet, proto tenhle kousek zraje minimálně rok a půl. Medovina zraje jako víno a na její opravdovou chuť se opravdu vyplatí si počkat. Odměnou je plná, neošizená a velmi výjimečná chuť.
Každá šarže je chuťově malinko jiná, projevuje se na ní totiž chuť samotného medu, ze kterého je vyrobena. Všechny jsou ale poctivé, vyráběné za studena a pouze z přírodních produktů.
Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.
Naše tipy:
- Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
- Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
- V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
- A nebo přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.
Složení: voda, luční med květový
Objem: 200 ml
Země původu: Česká republika
Obsah alkoholu: min. 11 %
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta67 Kč99 % • 6 897×Shop roku '23 - FinalistaDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Na chuti je znát, že je dělaná za studena. Zatím nejlepší, měli jsme i od jiného včelaře, a ta byla dost nakyslá. Tato je opravdu moc dobrá, jemná, lahodná. Výborná vychlazená s ledem v teplých dnech.