Vstupujete na stránky s obsahem pro dospělé.
Trenčianska medovina světlá medovina 0,5 l
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.
Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.
Starobylý nápoj našich pradědečků, vyráběný z kvalitního včelího medu tradičním způsobem.
Tato unikátní medovina je vyrobena tradičním způsobem ze včelího medu a bylinek a není k ní přidáván cukr, líh, barviva ani aromata. Typická chuť a vůně je dosažena dlouhodobým zráním minimálně 1 rok. Je vhodná jako aperitiv a na přípravu míchaných nápojů.
Od tmavé medoviny se liší pouze drobně odlišným výrobním postupem a zejména jiným složeným bylinných a kořenících příměsí. Světlá medovina je výraznější.
Podávejte vychlazenou na 12-14°C nebo v zimě ohřátou na 50-55°C.
Medovina
Medovina je alkoholický nápoj kvašený z medu a vody s možností přídavku dalších ingrediencí jako jsou koření nebo byliny anebo v kombinaci s ovocnou šťávou. Medovina je nejstarší alkohol vyráběný člověkem a počátky výroby kvašených nápojů s medem sahají až desítky tisíc let zpět.
Metheglin
Tradiční kvašená medovina s přídavkem kořenění nebo bylin, které mohou být vyluhovány v různé fázi výroby.
Proces výroby
Tato medovina byla vařená před kvašením. Tepelný postup má určité technologické výhody, nicméně dochází k poškození některých drahocenných složek medu, zejména při delším varu.
V chuti výrobní proces nepoznáte, ale pro vařené medoviny je typické, že jsou zlatavější barvy, neboť při vysokých teplotách med částečně karamelizuje.
Tato medovina je vhodná k ohřevu, avšak doporučujeme dodržovat vždy maximální teplotu ohřevu na cca 50-55°C. Při vyšších teplotách by mohlo dojít k poškození drahocenných složek medu. K ohřevu doporučujeme sladší a chuťově výraznější medoviny, zejména ty s přídavkem koření nebo bylinek, jejichž aroma příjemně vystoupí při ohřevu. Medovinu si však můžete ochutit dle vašeho přání, stejně jako svařené víno.
Ocenění v soutěžích
Zlatý trstenský škapuliar - 1. místo (14.7.2007)
Apimondia, broznová medaile - hydromel épicé (2009)
Apislavia Congress (18th) - zlatá medaile, bylinkové medoviny, Varna (2010)
Debínský strapec 2012, zlatá medaile
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.